Veganuari
- Osten! Pålägget på de flesta smörgåsar, barnen äter vegopastej så det handlar egentligen om att jag och min man måste hitta på nya vanor och varor att ha på smörgåsen.
- Kaviar min ena son är som beroende, vi har provat vegankaviar men den är inte en hit här hemma. Så får kanske helt enkelt låta kaviaren vara.
- Mjölk är det också bara barnen som dricker och väldigt sällan, vi får se om vi hittar en lösning på detta.
Jag tror att veganuari kommer passera vår familj galant då vi redan äter till stor del veganskt, men det ska också bli kul att se var ”testperioden” ger. Jag tror nog aldrig jag kommer bli helt vegan men vardagsvegan kan jag gott bli.
Vilka är era största utmaningar om ni skulle gå över till en vegansk kost?
Jag har i stortsätt gjort om alla våra vardagsrätter har vi veganiserat och jag tycker att det är ganska lätt att veganisera rätter som kommer i min väg.

Jag har hittat många goda recept på jävligt gott – portionen under tian – mera vego och vegomagasinet. Men andra rätter tar jag helt enkelt bara och byter ut produkter mot icke veganaska till veganska/vegitariska. Inspiration från instagram eller från vänner hjälper också ofta. Men det bästa jag vet är att vara kreativ med det som finns hemma.
Det är så svårt att skriva ut några recept då jag ofta bara kör på känsla, ögon måttar och smakar mig fram. Några ingridienser som vi inte kan vara utan hemma (just nu) är – rökt paprika krydda – vitlök – soltorkade tomater - äppelcidervinäger. Detta brukar jag kasta i de flesta grytor och röror.
Har ni några ingridienser som ni inte kan leva utan just nu?
Jag länkar till mina absoluta vardags klassiker hittar ni här – Tofu palak paneer – Pasta med linssås – Panerade tofupinnar
Dessa kommer jag också att göra under veganuari
Har ni några andra vegan recept jag kommer göra under veganuari:
Ramen nudlar, tofugratäng och boeuf bourguignon från Jävlig Gott
pizza med morot och kikärtor från Portionen under tian
Pad thai från Vegomagasinet och de vi hemma kallar ”flygande kikärtor” från meravego.se
Vad äter ni under veganuari? Eller kanske äter i alltid veganskt?