0

Tofupinnar med potatis och yoghurtsås

Tofupinnar är som fiskpinnar men hundra gånger godare (tycker jag) har alltid haft svårt för fisk men tycker ändå om konceptet med pinnar, potatis och god sås till. Vi serverar också ofta lite grönsaker till efter säsong såklar. 

Ca 4 portioner 

-       1stort paket tofu (delat i avlånga pinnar)

-       Ca 1,5 dl pankoströbröd 

-       1 msk dill 

-       1 msk b-jäst 

-       Salt och peppar

Så här gör jag, sätter på en kastrull med potatis, och sedan på med ugnen på 175 grader. Blandar ihop alla ingredienser förutom tofun till en panering, rulla runt tofupinnarna i den färdigblandade paneringen. Lägg pinnarna på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen tills pinnarna fått färg. Under tiden gör jag såsen.

Vi serverar alltid en yoghurtsås den kan varier i olika varianter efter säsong. Yoghurt är alltid basen tillsammans med finhackad rödlök, ibland tillsätter vi hakad tomat och ibland tillsätter vi tångkaviar istället för tomat. Salt och peppar sedan är såsen färdig. 

Har du provat vad tyckte du? 

Liknande inlägg

Kommentera här: